No  Cookies

logo
Etusivu Tilintarkastus Sähköinen tilintarkastus Asuntoyhtiöt Ajankohtaista Artikkeleita  .
Yhteydet 

Turku

SÄHKÖINEN TILINTARKASTUS

Tilintarkastus digitalisoituu.

Sähköiseen tilintarkastukseen ei riitä, että osaamme käyttää taloushallinnon järjestelmiä ja kirjautua asiakkaan tiedostoihin.

Sähköinen tilintarkastus on paljon muutakin. Olemme Audit Control Oy:ssä kehittäneet toistakymmentä vuotta taloushallinnon raporttien muokkaamista eri menetelmillä helposti käsiteltävään muotoon. (Lue lisää Tilintarkastuslehti 3/2006, Tilintarkastuslehti 6/2012 ja Balanssi 1/2013 )

Vakiomuotoinen aineisto mahdollistaa data-analyysin tekemisen suoraan kirjanpidon raporteista. Helposti voidaan löytää poikkeavia tapahtumia tai valita eri kriteereillä kiinnostavia tapahtumajoukkoja aineistotarkastukseen. Kehittyneissä ohjelmistoissa saadaan jopa tositteet avautumaan linkkien kautta suoraan tilintarkastajan työpapereista. Näin saadaan ohjelmistojen porautuvuus ominaisuus periytymään tilintarkastajan omaan järjestelmään.

XBRL Global Ledger eli XBRL 2 tai sen suomalainen sovellus TALTIO ovat tuomassa uutta tilintarkastukseen. TALTIO tulee mahdollistamaan tilintarkastuksessa aineiston saamisen vakioidussa muodossa tilintarkastajan käyttöön ja tämä puolestaan antaa tilintarkastukselle mahdollisuuden kehittää uudentyyppisiä työkaluja. Tilintarkastus on mielenkiintoisessa murrosvaiheessa.

Uudet menetelmät tuovat mukanaan uudentyyppisiä virheitä ja väärinkäytösmahdollisuuksia. Erityisesti aineettomien dokumenttien varmentaminen tulee keskusteluttamaan alaa.

Uudet menetelmät tarjoavat mahdollisuuden uuden tyyppisiin kysymyksen asetteluihin, joihin tilintarkastajan on aikaisemmin ollut vaikeata ottaa kantaa.

Ovatko kaikki komponenttivarastosta lähteneet nimikkeet tulleet laskutetuiksi myyntinä?

Onko käännetyn arvonlisäverovelvollisuuden asiakkaille myyty palveluja verollisena?

Näihin kysymyksiin voidaan löytää vastauksia, kun tilintarkastaja saa eri aineistot omaan tietokantaansa.

Sähköistä taloushallintoa
 Audit Control Oy © 2019 , +358 500 515151